Warzywa z patelnii I



Najprostsze, dobry dodatek do ryb lub mięs.
Podobnie przygotowywane warzywa serwowano w hotelu na wakacjach na śniadania. Do tego świetnie pasował kozi ser (taki nakładany łyżką z wielkiej misy :)

Warzywa maja być pokrojone w dość spore kawałki.
Na patelnię polaną oliwą wrzucamy kolejno:
czerwona cebulę
czosnek - kilka ząbków
paprykę - czerwoną i żółtą
ziemniaki nieobrane, ale dokładnie oczyszczone
bakłażana
cukinie

solimy, pieprzymy, dodajemy ciut peperoncino i dużo tymianku

Chwilkę smażymy na średnim ogniu, uważając aby nie przypalić. Podlewamy wodą, zmniejszamy gaz, przykrywamy pokrywką i dusimy ok. 15 minut. Trzeba uważać, aby za bardzo nie rozgotować warzyw. Gdy ziemniaki będą już miękkie danie jest gotowe. 
Smacznego!