Sałatka ziemniaczana


Przepis z mojej nowej książki wegetariańskiej "Poniedziałki bez mięs" opracowanej przez rodzinę McCartneyów. Bardzo Wam ją polecam.
Sałatka jest kolorowa, wiosenna i pięknie się prezentuje.

Składniki:
młode, małe ziemniaki ugotowane w skórkach, ostudzone, pokrojone w grubą kostkę (na pół lub na 4) - ok. 750g
pęczek dymki ze szczypiorkiem - posiekany drobno
6 rzodkiewek i 6 korniszonów pokrojonych w kostkę
łyżka kaparów 
Dressing:
2 łyżki musztardy pełnoziarnistej (ja dałam tylko 2 łyżeczki)
1 łyżka białego octu
oliwa, sól, pieprz
Składniki dressingu wymieszać dokładnie w słoiczku, polać warzywa, wymieszać wszystko i posypać szczypiorkiem i natką.
Smacznego!