Marynowana pieczona PAPRYKA


... jako dodatek do mięs lub przystawka na imprezy i przyjęcia. Nam bardzo smakuje. Robiliście już tak?

Składniki:
  • papryka żółta
  • papryka czerwona
  • czosnek
  • oliwa
  • sól, pieprz
Wykonanie:
  1. Piekarnik nagrzać do 200 stopni. 
  2. Papryki przekroić wzdłuż na pół, usunąć gniazda nasienne, ułożyć na posmarowanej olejem blaszce i piec do czasu, aż skórka zacznie brązowieć. 
  3. Wyjąć, włożyć do plastikowej torebki, odstawić. 
  4. Po wystygnięciu zdjąć skórkę, pokroić papryki w paski. 
  5. Ząbki czosnki przekroić na połowę.
  6. Papryki ułożyć w miseczce, polać oliwą, posypać czosnkiem, natką i przyprawami. Zamieszać. 
  7. Odstawić do lodówki na 24 godziny. W międzyczasie można delikatnie przemieszać. 
  8. Przed podaniem udekorować listkami bazylii lub natki. 
Smacznego!