Kolorowa sałatka z cieciorką


Szybka i bardzo zdrowa sałatka wiosenna. Robię ją co roku na wiosnę już od kilku lat.
Proponuje użyć do niej troszkę drobniejszej cieciorki niż ta na zdjęciu (taka większa jest lepsza do curry , ale jeśli nie macie, to może być i taka). Bazylię należy rozdrobnić w rękach i dodać na sam koniec. Polecam!


Składniki:
  • puszka drobnej cieciorki (lub szklanka samodzielnie ugotowanej)
  • pomodor
  • ogórek
  • czerwona cebulka
  • papryka
  • listki bazylii
  • sos: oliwa EVO, ocet balsamiczny, sól, pieprz
Wykonanie:
  1. Cieciorkę dokładnie osączyć, przepłukać. 
  2. Warzywa pokroić w drobniutką kostkę.
  3. Wrzucić do miski, zalać sosem i dokładnie wymieszać. 
  4. Dodać bazylię i jeszcze raz delikatnie wymieszać. 
Smacznego!