Aromatyczne ziemniaki z kaparami, rukolą i pomidorkami


Pyszna wersja ziemniaków zasmażanych na patelni, u nas najczęściej do potraw z grilla.
Składniki:
  • młode małe ziemniaki 
  • kapary
  • rukola
  • pomidorki mini
  • oliwa EVO
  • przyprawa toskańska (sól, czosnek, rozmaryn, szałwia, pieprz)

Wykonanie:
  1. Ziemniaki dokładnie wyszorować, przekroić na kawałki (jak maleńkie ziemniaki to wystarczy na pół), ugotować na półtwardo w posolonej wodzie. 
  2. Przełożyć do miski, posypać przyprawą, polać oliwą, wymieszać i odstawić. 
  3. Po jakimś czasie Na patelni rozgrzać oliwę i obsmażyć ziemniaczki. 
  4. Dodać kapary (u mnie mini), rukolę, zamieszać i chwilę potrzymać razem na gazie. 
  5. Przełożyć do miski, posypać przekrojonymi na pół pomidorkami i podawać. 

Smacznego!


Używam takiej przyprawy. Kupiona w COOPie.


Ostatnio zjedliśmy ziemniaczki z grillowaną ośmiornicą i czerwonymi paprykami, też z grilla.